Kalender

I denne kalenderen finner du aktiviteter, møter og kurs som arrangeres av Norsk Gardsost og våre samarbeidspartnere.

2018
5.- 8. april Studietur om Graukäse i Østerrike
Pultost Innlandet er arrangør, Kathrin Aslaksby guide og tolk. Det er bare plass til 9 deltakere, så det er førstemann til mølla som gjelder! Deltakerne betaler reisen selv, Pultost Innlandet dekker mesteparten av andre utgifter. Informasjon og påmelding: Anna Karoline Ness.

25. - 26. mai Ystekurs i norsk tradisjonsysting
Helge Gudheim held kurs i Valdres. Meir info finn du her

24. – 25. august 2018 Kurs i mjølking, ysting og biomangfald på stølen

på Olestølen i Øystre Slidre. Arrangør - Valdres Landbruksrådgivning.

·      Tilbod til bønder og andre som ynskjer å lære om mjølking og ysting på tradisjonelt vis.
·       Mjølking og ysting under enkle forhold på stølen.
·       Korleis dyra beitar og korleis beiting pregar det biologiske mangfaldet rundt stølen.
·       Økologisk drift og berekraftig bruk av naturressursar.
Kurslærar: Kathrin H. Aslaksby  (geitebonde, budeie og biolog).
Deltakaravgift: 1500 kr. Moglegheit for overnatting på stølen (kjem i tillegg).
Påmelding til: magnhild,strand@nlr.no/ tlf 93452532 innan 6. august.

Kurset er støtta med BU-midlar frå Fylkesmannen i Oppland.

31. august - 2. september Landslagssamling ostelandslaget, Bergen
Arrangement i samband med Matfestivalen i Bergen, meir info kjem

1. - 2. september 2018 Norsk Ostefestival på Beitostølen - se link

10. - 12. oktober Europeisk nettverkssamling i FACE, studietur og kongress i Sverige, Kristianstad - mer info kommer

1.-4. november World cheese awards, Bergen
Meir info kjem

5.-10. november Lokal foredling og omsetning av mjølk del 2, Aurland
Meir info kjem


2019
ca februar Innføring i ysting av rå mjølk, Aurland
Med Pascale Baudonnel. Meir info kjem

feb-mars Lokal foredling og omsetning av mjølk del 1, Aurland
Meir info kjem