Kalender

2016

heile året Div ystekurs/modningskurs, Frankrike med Laurent Mons  

                 Div. ystekursSverige

22. - 24. januar Innføring i ysting av rå mjølk, SJH, med Maria Ballhaus

25. - 29. januar Innføring i ysting av rå mjølk, SJH, med Pascale Baudonnel

9.- 16. februar Lokal foredling og omsetning av mjølk del 1, SJH, 8-dagerskurs med Pascale Baudonnel og Ragnhild Nordbø.

17.- 18. februar HACCP for brunostproduksjon,  SJH, med Ragnhild Nordbø

27.- 28. februar Grunnleggande mjølkeforedling, Bodø, med Lise Brunborg

9.-10. mars MR-mat med Nettverkssamling for Norsk Gardsost, Åndalsnes. Program kjem

8. - 9. april Fagseminar og Årsmøte i Norsk Gardsost, Dovre Hotell

2. - 4. september NM i lokalforedla mjølkeprodukt, Oslo, meir info kjem

oktober/november Lokal foredling og omsetning av mjølk del 2, SJH, med Pascale Baudonnel, Maria Ballhaus og Ragnhild Nordbø. Ysting av pultost, gamalost, tradisjonell kvit geitost, koking av brunost og gomme. Separering, produksjon av rømme og smør. Sensorikk. Regelverk for mjølkeforedling

1.-3. november Lokalmatdagar i Trondheim, kompetansenavet på Mære er arrangør

Mars 2016:  Lokal omsetning del 3, SJH Siste del av "modulkurset" er felles med foredlarar av andre lokale råvarer og tek for seg tema som økonomistyring i verksemda, marknadsføring og merkevarebygging,  vertskapsrolla og omdømmebygging, presentasjon av produkt  i butikk, på torg og marknad, produktutvikling