21. des. 2018

MAT PÅ MÆRE - fagseminar tirsdag 12.februar 2019

Ingen automatisk alternativ tekst tilgjengelig.Kan vi finne "SMAKEN av Trøndelag?"
Har vi unike forhold med tanke på jord, klima og kultur som gjør at vi kan si at maten herfra smaker annerledes enn på Østlandet og andre steder i verden? Dette ønsker vi å sette fokus på under fagdagene for lokalmat - MAT PÅ MÆRE 11.-14.februar!

Smak av jord, eller terroir som franskmenn kaller det, er et av de mest trendy begrep for karakterisering av mat med spesielle egenskaper. På engelsk oversettes terroir med “the sense of place”. Terroir er summen av effektene som det lokale miljø og jordsmonn har hatt på dyrkningen av matvaren. Lokale faktorer gir visse kvaliteter og egenskaper og preger kvalitetsoppfatningen av produktet. Det er antatt at man i Norden har mange råvarer med terroir-karakter.

Vi har invitert en rekke personer med spisskompetanse på høyst ulike områder til å si noe om den Trønderske smaken! Det blir også flere ulike praktiske kurs for lokalmatprodusenter og reiselivsbedrifter i dagene før og etter fagseminaret!